CZEKOLADOWE UKOJENIE- MASAŻ GORĄCĄ CZEKOLADĄ
Masaż czekoladą wpływa świetnie na skórę, mięśnie, stawy, układ krwionośny, ale też na układ nerwowy. Dzięki rozcieraniu, ugniataniu, uciskaniu, głaskaniu tkanki są lepiej dotlenione i odżywione, następuje szybsza przemiana materii, zwiększa się elastyczność i wytrzymałość zarówno mięśni jak i ścięgien. Czekolada jest podstawowym składnikiem, zawierającym wiele cennych substancji, m.in. magnez, żelazo, cynk, witaminy z gr.B, witamina A oraz witamina E, nazywaną witaminą młodości, które działają regenerująco i odżywczo na skórę, ujędrniają ją i odpowiednio nawilżają. Ziarna kakaowca zawierają ponadto antyoksydanty, które neutralizują działanie wolnych rodników, odpowiedzialnych za szybsze starzenie się skóry. Pobudzają też mikrokrążenie i ułatwiają spalanie tkanki tłuszczowej.