Dieta bezglutenowa


Dieta bezglutenowa proponowana jest osobom nietolerującym bądź uczulonym na gluten.

 

gluten1 gluten2 gluten3 gluten5  

Wieloletnie badania dr Williama Davisa przedstawiają wiele pozytywnych skutków stosowania diety bezglutenowej:

  • utrata wagi nawet do 20 kg w ciągu kilku pierwszych miesięcy,

  • złagodzenie zespołu metabolicznego i cukrzycy typu II,

  • ustąpienie objawów celiakii i schorzeń jelitowych, np. wrzodzejącego zapalenia jelita grubego,

  • wyraźnie obniżenie poziomu cholesterolu ogólnego i LDL,

  • poprawa gęstości kości i zahamowanie osteopenii,

  • zmniejszenie dolegliwości skórnych (łuszczyca, afty,łysienie),

  • ograniczenie stanów zapalnych i bólów gośćcowych.

                                                                                            William Davis „Dieta bez pszenicy”

 

NOWOŚĆ! WARSZTATY Z PIECZENIA CHLEBA

Serdecznie zapraszamy Państwa na pokaz pieczenia chleba bezglutenowego.